Demnitate

Aceasta calitate nu o poseda multi, insa cei care dau dovada de ea niciodata nu sunt umiliti sau batjocoriti. In istorie, poporul basarabean deseori a aratat lumii lipsa de demnitate. Prin faptul ca si-a lasat impusa o alta limba, alte traditii, alte obiceiuri. Si tot asta nu ar fi atit de grav daca ceea ce e al nostru nu ar disparea cu timpul.

Ma indigneaza faptul ca si in acest caz functioneaza principiul lui Pareto: 20% din oameni influenteaza celelalte 80%. Si, pe de o parte eu inteleg, ca asta este o lege a naturii. Insa pe de alta parte mi se pare absurd ca 80% din populatie sa se transforme in niste oi. Sau poate mai degraba in cai la care ochii sunt legati pentru ca sa nu vada nimic real ci doar sa indeplineasca ce li se spune?

Fiecare hotaraste pentru sine. Eu personal, nu mai vreau sa imi stric limba natala cu rusisme, cu cuvinte derivate care nici macar nu exista. Si nu voi incepe asta de luni, ci de acum. Si va indemn si pe voi sa faceti asta. Doar asa noi vom putea sa intram in mult-doritul UE,prin demnitate nationala, sau simplu sa avem o viata mai buna.

Deja m-am saturat sa fiu o oaie. Chiar daca ele sunt dragute, pufoase si „ascultatoare”.

Sper ca si voi tot.

LinaFLY

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s